Zoeken

CEO GasTerra en President Eurogas: "Brussel moet streven naar meer aanbieders van gas in plaats van naar minder kopers van gas"

Gertjan Lankhorst, CEO van GasTerra, stelt dat elektriciteit niet perse beter is dan gas, "zeker niet zolang die elektriciteit niet 100% duurzaam is". Uitgaande van de Europese duurzaamheidsdoelstellingen wijst hij erop dat zeker de komende 15 jaar de energievraag voor de meerderheid zal worden gedekt met fossiele brandstoffen. Voor een zo schoon mogelijke invulling van die vraag pleit hij niet voor gebruik van gas ‘tout court', maar voor gas ‘op maat'. Met ook slimme combinaties van gas en elektriciteit "om de balans decentraal in evenwicht te helpen houden". Om Europa minder afhankelijk te maken van Russisch gas moet Brussel volgens de GasTerra-CEO zorgen dat er meer gasleveranciers komen, "in plaats van te streven naar minder kopers van gas in Europa" https://www.youtube.com/watch?v=MC5kc_aW2B0&list=PLt2qw4I8IBhknVegIEFQlX3b4Xwr3IJjx&index=6

CEO GasTerra in openingsspeech Gaspodium Debat: "Gassector zoekt dialoog over energievraagstuk"

"Putin, aardbevingen, schaliegas, CO2 en eindigheid." Dat zijn in vijf woorden de zorgen waar consumenten van gas volgens GasTerra-CEO Gertjan Lankhorst nu mee zitten. Hij somde het zorgen-rijtje op in zijn openingsspeech voor het Gaspodium Debat op 30 november in Den Haag. Het is voor de gassector "even wennen" nu gasconsumenten met overwegingen komen dat ze misschien wel minder gas willen hebben: "We denken in gas traditioneel vanuit het aanbod." De nieuwe situatie dwingt bedrijven meer vanuit de klant te gaan denken." Maar Lankhorst verzekerde zijn toehoorders dat de sector daar druk mee bezig is: "We willen niet denken vanuit tegenstellingen maar vooral vanuit de vraag wat de werkelijke vraagstukken zijn en hoe we dichter naar oplossingen kunnen komen. Die dialoog willen we bevorderen."

https://www.youtube.com/watch?v=mQzep6d9J2s&list=PLt2qw4I8IBhknVegIEFQlX3b4Xwr3IJjx&index=1