Zoeken

Speech Ruud Lubbers bij Eurogas Debat

Oud-premier pleit voor federaal Oekraïne, dat lid wordt van Europese Energie Unie

"Formeel is er al een Europese Energie Unie, maar niemand weet hoe deze eruit gaat zien. Zal het Jean-Claude Juncker, de Voorzitter van de Europese Commissie, en Donald Tusk, de Voorzitter van de Europese Raad, lukken om de leiders van de beweging voor een groen Europa worden?" Dat zei oud-premier Ruud Lubbers tijden het Eurogas Debat over de Europese Energie Unie.

Rusland en Oekraïne
Lubbers pleit voor een rationele relatie met Kiev en Moskou. "Besteed geen tijd meer aan de eindeloze discussies over de Krim. Neem het als een gegeven. Het beste is om te kiezen voor een soeverein en federaal Oekraine... We moeten gul zijn naar Oekraïne, maar ook accepteren dat het land vergeven is van de corruptie. Oekraïne kan lid worden van de Energie Unie, maar op de voorwaarde dat energie niet langer een instrument blijft voor zelfverrijking."

Kijk hieronder zijn speech terug op video:

https://www.youtube.com/watch?v=jo_SwjfS_hQ&list=PLt2qw4I8IBhlfx7f-Q9qMAQDYpVDhSr99&index=2

Debat Eurogas

Tijdens het Eurogas Debat spraken hoofdsprekers Gertjan Lankhorst (President, Eurogas), Ruud Lubbers (voormalig Minister-President), Hans ten Berge (Secretary General Eurelectric) en Markus Beyrer (Director General Eurelectric) over de volgende vragen:


Het debat werd georganiseerd in Brussel. Speeches zijn in het Engels.


Lezers die het hele debat willen terugkijken, wordt aangeraden de sprekersvolgorde van het debat aan te houden: eerst Lankhorst, dan Lubbers, vervolgens Ten Berge en tot slot Markus Beyrer.