Zoeken

Speech Hans ten Berge bij Eurogas Debat

Hans ten Berge: "We geven veel meer uit aan regels en subsidies dan aan stroomproductie"

De noodzaak voor een energietransitie wordt door niemand betwist, zegt Hans ten Berge, de Secretaris-Generaal van EURELECTRIC, de Europese branchevereniging voor de energie-industrie. "Maar kunnen we de energietransitie efficiënt vormgeven? Wij geloven in een sterke rol voor klanten. Op dit moment wordt de rol van de stroomklant niet erkent. De enige manier om de energiemarkt te beïnvloeden, is om af en toe te stemmen. We geven veel meer geld uit aan regels en subsidies dan aan stroomproductie."

Kijk hieronder zijn speech terug op video:

https://www.youtube.com/watch?v=9iM8rOgM6YI&index=3&list=PLt2qw4I8IBhlfx7f-Q9qMAQDYpVDhSr99

Terugkijken debat

Op 3 februari organiseerde de Europese gasvereniging Eurogas een debat over de Europese Energie-Unie. Hoofdvraag was: What will the European Energy Union look like?

Met hoofdsprekers Gertjan Lankhorst (President, Eurogas), Ruud Lubbers (voormalig Minister-President), Hans ten Berge (Secretary General Eurelectric) en Markus Beyrer (Director General Eurelectric) werd gesproken over de volgende vragen:


Het debat werd georganiseerd in Brussel. Speeches zijn in het Engels.

Lezers die het hele debat willen terugkijken, wordt aangeraden de sprekersvolgorde van het debat aan te houden: eerst Lankhorst, dan Lubbers, vervolgens Ten Berge en tot slot Markus Beyrer.